Evenemangskalendern

På Kulturhuset har vi konserter med stora artister, festival, pubkvällar med trubadurer, teater, pensionärsdanser och musikcaféserier. Roliga, spännande och underhållande evenemang i Jönköpings Län.

okt11

Teater Det började så oskyldigt vid diskbänken

Teater Det började så oskyldigt vid diskbänken

Det började så oskyldigt med diskbänken... 

Tisdag 11 oktober kl.19.00, Kulturhuset Sävsjö

 
OBS! Varje medlem får ta med sig en person som får gå gratis.
 
En komisk, dråplig och drabbande föreställning med skön vardagsfilosofisk ton och maximal igenkänning.
Bakom en grå vardag som är allt annat än grå, döljer sig en sprakande längtan efter...ja, vadå? Ett skinande rent kök? Nya fotriktiga promenadskor? Eller kanske rent utav en passion? Fast det kanske är att ta i...? Men ett samtal! Det hade ju varit trevligt...
Vi följer Irma och Margot ur Staffan Göthes pjäs Arma Irma på en resa i Solja Krapus underfundiga och snåriga värld. Vardagsbetraktelser som exploderar i livskraft och ett djävlar anamma!
Mustiga och finstämda glimtar och episoder ur livet i ord och ton av Solja Krapu, Staffan Göthe, Christina Kjellsson, Kent Andersson och ensemblen, samt med rörelseinspiration av Birgitta Egerbladh.
 
Medverkande: Linda Hellström, Anette Sevreus, Christopher Ek
Producent: Västra Götalands Teater
 
Biljetter: ordinarie 200:-, scenpass/medlemmar 160:-,  skolungdom 50:-. 
Biljett köps i kassan vid föreställningen. Betalning med kort.
Välkomna!
Teaterföreningen Vá Du Vill
okt22

Livesänd opera från Metropolitan MEDEA

Livesänd opera från Metropolitan MEDEA

Cherubinis mästerverk Medea är säsongens första opera från Met. Stjärnsopranen Sondra Radvanovsky gör titelrollen som Medea. Upplev den live på bio i Sverige, lördag 22 oktober kl.19.00 Röda Kvarn Sävsjö. Entré 280 kr. I pausen erbjuds räkmacka med lättöl/loka pris 140 kr. Endast förbokning av räkmacka senast ons 19/10. Välkomna!

Sondra Radvanovsky, som har triumferat i några av Mets mest krävande sopran-roller, har här rollen som den mytologiska karaktären Medea som utkräver den grymmaste tänkbara hämnd.

I detta sällan framförda verk av Luigi Cherubini medverkar även tenoren Matthew Polenzani som Medeas make Jason. Sopranen Janai Brugger är Kreusa, Medeas rival om Jasons kärlek. Bassångaren Michele Pertusi är Kreon, kungen av Korinth; och mezzosopranen Ekaterina Gubanova är Medeas vän Neris.

Den italienske dirigenten Carlo Rizzi, som debuterade på Met med La Bohème 1993, leder orkestern.