Evenemangskalendern

På Kulturhuset har vi konserter med stora artister, festival, pubkvällar med trubadurer, teater, pensionärsdanser och musikcaféserier. Roliga, spännande och underhållande evenemang i Jönköpings Län.

okt15

Hjärta och Smärta – ett scenporträtt av Frida Kahlo, teater, 15 oktober Kl.16.00

Hjärta och Smärta – ett scenporträtt av Frida Kahlo, teater, 15 oktober Kl.16.00

Teater Hjärta och Smärta – ett scenporträtt av Frida Kahlo,15 oktober Kl.16.00 Kulturhuset Sävsjö

Två ansikten, två sidor av Frida Kahlo

Ett program av mor och dotter Hanna och Felicia Sundblad. Sprängfullt av hjärta och smärta där sånger, texter och bilder iscensätter två sidor – två ansikten – av Frida Kahlo: som revolutionär och feministisk pionjär och som människa, präglad av en sargad kropp och ett turbulent kärleksförhållande.

Frida Kahlo verkade under första hälften av 1900-talet och hennes konstnärskap har omtalats som ett av seklets viktigaste. Hon blev bara 47 år men med sina dramatiska självporträtt och sin personliga stil med klänningar, smycken och frisyrer inspirerade av mexikansk folkkultur blev hon mytisk redan under sin livstid. Numera är hon en ikon världen över.

Medverkande: Hanna Sundblad, Felicia Sundblad

Konstnärligt team: Sundblad Musik & Media

Producent: Sundblad Musik & Media

Biljett kan köpas på plats. Betalning med kort.

Länk till Riksteatern och vår hemsidan: Scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse | Riksteatern Va Du Vill Sävsjö

Välkomna Teaterföreningen Va Du Vill Sävsjö

okt21

Livesänd opera Dead man walking

Livesänd opera Dead man walking

Lördag 21/10 kl.19.00 Röda Kvarn Sävsjö Entré 280 kr. Välkomna!   Speltid: 3 tim & 14 min ink 1 paus

Jake Heggies mäktiga verk får sin efterlängtade Met-premiär i en ny produktion av Ivo van Hove. Joyce DiDonato är stjärnan i Dead Man Walking som livesänds på bio den 21 oktober.

Dead Man Walking bygger på syster Helen Prejeans memoarer, som handlar om hennes kamp för en dömd mördares själ. Det dramatiska ämnet passar perfekt till Heggies gripande musik och ett libretto av Tony- och Emmy-pristagaren Terrence McNally. Historien blev kanske mest känd som film 1995 med Sean Penn och Susan Sarandon i huvudrollerna. Sedan operans premiär år 2000 har den blivit den mest spelade samtida operan i världen.

Metropolitans dirigent Yannick Nézet-Séguin intar podiet med Grammy-belönade mezzosopranen Joyce DiDonato i huvudrollen som syster Helen. I rollistan finns också Ryan McKinny som den dödsdömde fången Joseph De Rocher, sopranen Latonia Moore som syster Rose och mezzosopranen Susan Graham som De Rochers mor. Kul att veta är att Susan Graham gjorde rollen som syster Helen vid operans ur-premiär för 23 år sedan.

okt26

Torsdagsklubben Higgins Blues Band

Torsdagsklubben Higgins Blues Band

Höstens första Torsdagsklubb 26/10 Vi hälsar Higgins Blues Band tillbaka till Sävsjö Kulturhus.

Vi öppnar kl.19.00 Entré 100 kr medlem 150 kr ej medlem. 

Higgins bildade sitt bluesband redan 1986 och bandet har existerat sedan dess med en rad olika medlemmar genom åren. Musiken beskriver man som riktig blues från Bjurbäcksdeltat i Emmaboda. Egna låtar blandade med kända och okända bluescovers av bland andra Willie Dixon, Jimmy Reed och Fabulous Thunderbirds. Låtarna presenteras på ett lättsamt och enkelt vis med mycket spelglädje. En svängig rytmsektion, sparsamt gitarrspel och Higgins personliga röst gör HBB till ett unikt svenskt bluesband!

Bandet består sedan januari 2023 av Higgins sång & gitarr, Jan-Åke Karlsson bas och Michael Stjärnkvist på trummor.

nov16

Cabaret Demokrati, Show, Teater, 16 november kl. 19.00

Cabaret Demokrati,  Show, Teater, 16 november kl. 19.00

Cabaret Demokrati, show, teater 16 november kl. 19.00 Kulturhuset Sävsjö

I dagens samhälle med krig, demonstrationer, kravaller och inskränkning av yttrandefrihet känns det viktigare än någonsin att unna sig en cabaret men även att reflektera över demokratins villkor. Varför inte göra det samtidigt?

Föreställningen genomlyser demokratins grundvalar med inslag av sång- och dansnummer.
Tre skådespelare svingar sig mellan FNs konventioner, vardags-medbestämmande och underhållning.

Saskia Husberg, Elin Rusk, William Wahlstedt.

Producent: Regionteatern Blekinge Kronoberg