Evenemangskalendern

På Kulturhuset har vi konserter med stora artister, festival, pubkvällar med trubadurer, teater, pensionärsdanser och musikcaféserier. Roliga, spännande och underhållande evenemang i Jönköpings Län.

jan30

Torsdagsklubben Mr Breeze

Torsdagsklubben Mr Breeze

"Mr Breeze, 5-mannabandet som älskar musiken vi spelar. Det är amerikansk sydstatsmusik  i olika  former som Blues, Rock'n Roll, Country och lite Soul.

Vi kommer från Nässjö och vi det är Anders leadsång och gitarr, Klintan på gitarr, Fredrik på bas, Janne på keyboard och Bengt på trummor.

Å håll i er för det svänger rejält."

 Vi öppnar 19.00 Välkomna!

feb01

Livesänd opera Porgy & Bess

Livesänd opera Porgy & Bess

 

Missa inte George Gershwins älskade folkopera Porgy and Bess som livesänds från Met den 1 februari. 

Porgy och Bess är tillbaka på Met för första gången sedan 1990 i en ny uppsättning regisserad av James Robinson. Denna ”folkopera”, som upphovsmännen beskrev den 1935, är historien om den handikappade tiggaren, Porgy (Eric Owens) och hans kärlek till narkomanen Bess (Angel Blue).

Operan är fylld av älskade klassiker som SummertimeIt Ain’t Necessarily SoBess, You Is My Woman NowI Got Plenty o’ Nuttin’ och My Man’s Gone Now. Bland övriga operastjärnor märks Donovan Singletary som fiskaren Jake, Golda Schultz som hans fru Clara och Latonia Moore som änkan Serena.

Beställ operatallrik 0382-142 00  el mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 29/1. Kvällens meny: Laxfjäril med pommes duschesse & vitvinssås

Välkomna!

 

feb08

Livesänd opera från Stockholm La Traviata

Livesänd opera från Stockholm La Traviata

 

  

La traviata är ett av Verdis mest älskade verk och nu får vi äntligen livesända den från Kungliga Operan i Stockholm.

Kungliga Operans nya tolkning är signerad regissören Ellen Lamm och scenografen/kostymören Magdalena Åberg, där fokus ligger på maktförtryck och mänskligt hyckleri.

La traviata handlar om en kvinna som vill följa sitt hjärta i ett samhälle styrt av konventioner. Operan hade premiär i Paris 1853 och är ett av Verdis mest spelade och älskade verk.

Sångarna Ida Falk Winland och Karl-Magnus Fredriksson – hyllade för sitt samspel i Rigoletto – gestaltar huvudrollerna. Dirigerar gör Domingo Hindoyan.

PRESSCITAT
”Ida Falk Winland är ett vandrande utropstecken i guldlamé, med guld också i strupen” – SVT, KULTURNYHETERNA

”Sångarna får känslorna att lysa” – SVD

”Tunga tårar rinner längs mina kinder. Jag kan inte hjälpa det” – EXPRESSEN

”Ida Falk Winland är fenomenal som Violetta” – DN

”En opera utan en död punkt” – Sveriges Radio, Kulturnytt

”Kören är utmärkt, samlad klang och god styrka, liksom orkestern spelar gott under Domingo Hindoyan.” – AFTONBLADET

 

feb29

Livesänd opera AGRIPPINA

Livesänd opera AGRIPPINA

  

Händels mustiga politiska satir Agrippina med Joyce DiDonato i titelrollen livesänds till Folkets Hus och Parkers biografer från Met i New York.

Agrippina är Händels satir över sexuella och politiska intriger. Sir David McVicar skapar en skandalös värld där Romarriket aldrig föll, utan pågår ända in i våra dagar. Föreställningen håller upp en skrattspegel mot dagens samhälle (precis som Händel gjorde med sin samtid när han skapade operan). Uppsättningen avslöjar de politiska makthavarnas korrupta intriger.

Joyce DiDonato är den makthungriga kejsarinnan Agrippina, Brenda Rae är den förföriska Poppea och Kate Lindsey den hjälplösa tonåringen Nerone. Matthew Rose är kejsaren Claudius, på vars tron Agrippina är fast besluten att sätta sin son.

Beställ operatallrik 0382-142 00 el Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 26/2

Välkomna!

mar14

Dan, Py & Bark

Dan, Py & Bark

 

DAN, PY & BARK

Ett legendariskt rockpar som fyllde arenor med tusentals åhörare hade exempellösa framgångar i Sverige, sålde guld och platina. Det har gått många år sedan Py och Dan stod på samma scen, men nu är det dags. De åker ut på turné igen tillsammans med gitarristen Janne Bark som annars synts och hörts på Ulf Lundells konserter genom åren. Gruppen Triad bör också nämnas. På piano och sång har de med sig Magnus Ludvigsson, och på percussion och sång Pontus Ludvigsson.

Tillsammans gjorde de en bejublad premiärhelg på Kajskjulet i Halmstad och i Trelleborgsparken i slutet av oktober, där de fick stående ovationer. Nyskrivna alster blandas med klassiker från 80- och 90-talet samt framåt. En låtskatt presenteras, och ni får höra historierna bakom låtarna och lite till.

Lördag 14 mars kl.19.00  Kulturhuset

 Biljetter 395 kr 

Kulturhuset Sävsjö säljer biljetter  0382-142 00  eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Begränsat antal platser.