Evenemangskalendern

På Kulturhuset har vi konserter med stora artister, festival, pubkvällar med trubadurer, teater, pensionärsdanser och musikcaféserier. Roliga, spännande och underhållande evenemang i Jönköpings Län.

okt25

Blues Visa och lite till ... Wentus Blues Band

Blues Visa och lite till ... Wentus Blues Band

    Wentus Blues Band har fått gå igenom något man kan kalla för bluesens universitet, eftersom de har agerat kompband åt ett flertal amerikanska musiker på turné i Europa. Åren har gått, många av dessa legender har gått bort och samtidigt har bandets ambitioner växt och de har hittat sin egna väg. De har blivit en av de bästa blues liveakterna i Skandinavien, soundet har hittats och Wentus Blues Band har spelat in kritikerrosade album i både USA och Europa.

Nu kommer de till Sävsjö för andra gången. Fredag 25/10 tar de plats på scen och vi som hörde dom förra gången 2018 kan bara säga missa inte denna spelning.

Kl.19.00 öppnar vi och Gösta trubadur spelar i foajén.  Till det finns det fredagsgott i serveringen att tillgå.

Välkomna till en helg med fantastisk musik och trevligt sällskap.

okt26

Blues & Visa och lite till... Erika Baier & The Business

Blues & Visa och lite till... Erika Baier & The Business

Erika Baier and The Business

Ett band som levererar precis det: modern, tung, svängig blues framförd av ett ångande, frustande band bakom en artist med en unik röst och utstrålning. Det är inga dunungar som lirar i bandet bakom Erika. Dom här boysen har varit med några varv runt kvarteret, var och en med en lång karriär i "bluesbranschen" bakom sig. The Busniess är Bonne Löfman, gitarr, Arman Sikiric, munspel, Patrik Norrman, bas och Michael Johansson, trummor.

Vi öppnar kl.19.00 och Kjell & Uffe spelar vinylplattor i foajén innan bandet går på scen.

nov23

AKHNATEN

AKHNATEN

 

Phelim McDermott satte upp Philip Glass hyllade Satyagraha på Met. Nu återvänder han med en ny iscensättning av Glass omtalade Akhnaten. 23 november livesänder Folkets Hus och Parker föreställningen till biografer i hela Sverige.

Phelim McDermotts nya iscensättning av Akhnaten dirigeras av Karen Kamensek, i hennes Met-debut. Anthony Roth Costanzo är egyptiska faraonen som försökte inspirera sitt folk att överge de gamla gudarna för en enda gudoms skull.

I sin Met-debut sjunger J’Nai Bridges rollen som Akhnatens trolovade Nefertiti, och Dísella Lárusdóttir är drottning Tye, faraos mor. Gandini Juggling Company sätter sin speciella prägel på uppsättningen, med rörelser som är perfekt koreograferade till musiken.

Röda Kvarn 23/11 kl. 19.00