Evenemangskalendern

På Kulturhuset har vi konserter med stora artister, festival, pubkvällar med trubadurer, teater, pensionärsdanser och musikcaféserier. Roliga, spännande och underhållande evenemang i Jönköpings Län.

feb23

HOPKOK Ronny Eriksson Benneth Fagerlund

HOPKOK Ronny Eriksson Benneth Fagerlund

 

"När det serverades hopkok när jag var liten var det en maträtt som bestod av gamla rester som blandades och piffades upp med nånting nytt. Vår föreställning bygger på samma ide. Gamla godingar som kryddas med nya påfund. En salig röra med andra ord. Beskt. Salt. Syrligt och lite sött. Och aldrig samma. Smaklig måltid.

"Ronny Eriksson"

 Manus, regi och text: Ronny Eriksson.
Musik: Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund.

Föreställningen kommer vara på Röda Kvarn och det är numrerade platser.
Biljetter köper du direkt på Kulturhuset Sävsjö.  Bokning 0382-142 00 eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tid: 23/2 kl. 19.00

Entré 280 kr

Välkomna!

Kulturhusets öppettider 8.00-12.00

 

feb27

Headline Blues Band

Headline Blues Band är ett bluesband från Umeå som står med ena foten i West Coast Blues och den andra i den soulfyllda musiken från New Orleans. Två saker står ut när man ser Headline Blues Band spela. Dels en respekt för traditionen och musiken, men framför allt att det ska svänga och sprida glädje. Bandmedlemmar Johan Öhman piano/sång Ulf Sundqvist,Trummor Ulph Johansson Gitarr/sång,Thomas Fredlander Bas

 

mar14

Best Before Bluesband

Fem Glada Göteborgare  som lirat ihop ett tag: Bandet    består av Krister ”Snoutorgan Sam” Näsström     Trynorgel och sång. Lars ”Crybaby” Jildén Strata/LP.. Pelle Andesson Oftast blå gitarr, Mats ”Malla” Elmroth Elektrisk basgitarr, Kristian ”Torkel” Torkelsson  klaviatur, Thomas ”Onkel Fester” Samuelsson Batteri

 

 

mar30

Valkyrian

Vissa hävdar att musiken i Valkyrian är den vackraste och mest tillgängliga i Wagners mäktiga Ringen-opera. Det kan ni själva avgöra när vi visar den med Mets maffiga scenografi live på bio 30 mars.

Valkyrian är den andra delen i Wagners ringcykel. I huvudrollen ses den heroiska sopranen Christine Goerke som krigsgudinnan Brünnhilde.

Hennes möte med tvillingarna Siegmund och Sieglinde (som sjungs av Stuart Skelton och Eva-Maria Westbroek) leder henne på en resa från gudinna i Valhall till människa på jorden. Philippe Jordan dirigerar.

Speltid

Svensk text!

Dirigent: Philippe Jordan

Regi: Robert Lepage

Scenografi: Carl Fillion

Kostym: François St-Aubin

Ljussättning: Etienne Boucher

I rollerna:  Brünnhilde (Christine Goerke), Sieglinde (Eva-Maria Westbroek), Siegmund (Stuart Skelton), Fricka (Jamie Barton), Wotan (Greer Grimsley), Hunding (Günther Groissböck)

apr11

Erika Baier and The Business

Ett band som levererar precis det: modern, tung, svängig blues framförd av ett ångande, frustande band bakom en artist med en unik röst och utstrålning. Det är inga dunungar som lirar i bandet bakom Erika. Dom här boysen har varit med några varv runt kvarteret, var och en med en lång karriär i "bluesbranschen" bakom sig. The Busniess är Bonne Löfman, gitarr, Arman    Sikiric, munspel, Patrik Norrman, bas och Michae Johansson, trummor.

 

maj11

Karmelitsystrarna

Karmelitsystrarna

 

Vi har äran att få se den finska Met-legenden Karita Mattila i en av de stora rollerna när operan Karmelitsystrarna spelas på Met. 11 maj visar vi Francis Poulencs moderna mästerverk live på bio.

Yannick Nézet-Séguin leder en skicklig ensemble i Poulencs spännande mästerverk om tro och martyrskap. Isabel Leonard är den unga Blanche de La Force, mot finska Met-legenden Karita Mattila som första priorinnan.

Speltid

Svensk text!

Dirigent: Yannick Nézet-Séguin

Regi: John Dexter

Scenografi: David Reppa

Kostym: Jane Greenwood

Ljussättning: Gil Wechsler

I rollerna: Blanche de la Force (Isabel Leonard), Mm Lidoine (Adrianne Pieczonka), Constance (Erin Morley), Mère Marie (Karen Cargill), Första priorinnan (Karita Mattila), Chevalier de la Force (David Portillo), Markis de la Force (Dwayne Croft)